• CAR WASH and GO | Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου
 • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Αν τα μάτια σας είχαν τόσο δυνατή όραση, όσο έχει ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο και μπορούσατε να δείτε πόσα μικρόβια "κυκλοφορούν" μέσα στο αυτοκίνητό σας, το πιο πιθανό θα ήταν να μην ανοίγατε καν την πόρτα του για να μπείτε μέσα. Ακόμη περισσότερο, δεν υπάρχει περίπτωση να καθόσασταν κιόλας μέσα σε αυτό για να περάσετε αρκετές ώρες της ημέρας σας.

Ολοι πάνω-κάτω ξέρουμε ότι, η υφασμάτινη ταπετσαρία του αυτοκινήτου μας, περιέχει ορισμένα μικρόβια. Βέβαια, κανείς δε ξέρει τι ακριβώς συντελείτε εντός της ταπετσαρίας και πόσα μικρόβια κάνουν "πάρτυ" εκεί.

Σε όλα αυτά αρκεί να προσθέσουμε  το καυσαέριο και την σκόνη για να κατανοήσουμε έστω και κατά προσέγγιση τι αναπνέουμε καθημερινά όταν εισερχόμαστε στο αυτοκίνητό μας, στις τόσες ώρες που περνάμε εκεί μέσα. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, στα αστικά κέντρα, ο μέσος ημερήσιος χρόνος παραμονής ενός οδηγού εντός του αυτοκινήτου ανέρχεται στις 2,5 ώρες. Κάτι που σημαίνει ότι, ετησίως 38 εικοσιτετράωρα τα περνάμε μέσα στο αυτοκίνητο. Νούμερο που σαφώς είναι πολύ μεγαλύτερο για όσους το αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς (οδηγοί παντός φορτηγών και λεωφορείων, ταξί, πωλητές, κλπ).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
9
ΣΤΑΔΙΩΝ

Απομακρύνετε τα επιβλαβή μικρόβια άμεσα!

Μπορείτε λοιπόν να αναλογιστείτε γιατί επιβάλλεται να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένα πολύ καλός καθαρισμός στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

 

Και όταν λέμε καθαρισμός, δεν εννοούμε το κλασσικό "μέσα-έξω" πλύσιμο, με το οποίο απλώς αφαιρούμε τα σκουπίδια και σκουπίζουμε - ξεσκονίζουμε όσο μπορούμε. Κατ' αυτόν τον τρόπο, τα μικρόβια και όλοι οι αλλεργιογόνοι ιοί (πχ. τα ακάρεα) παραμένουν εντός του αυτοκινήτου και κάνουν την επιβλαβή δουλειά τους.

Για να απομακρυνθούν όλα αυτά τα μικρόβια, ένας μόνο είναι ο τρόπος. Ο Βιολογικός Καθαρισμός! Με την έννοια του βιολογικού καθαρισμού ορίζεται ο καθαρισμός εκείνος που επιτυγχάνεται με ειδικά μηχανήματα ψεκασμού - τριβής και ταυτόχρονης αναρρόφησης υγρών-στερεών (extractor). Παράλληλα συνδυάζεται το τρίψιμο με ειδική βούρτσα στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου,  στα καθίσματα, στις πλαϊνές ταπετσαρίες, τις μοκέτες, τα πατάκια αλλά και στον χώρο αποσκευών. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνονται επαρκώς τα μικρόβια, οι βρομιές, η σκόνη, τα ακάρεα, τα καυσαέρια, οι τρίχες των σκύλων κ.α.

Πριν προχωρήσετε σε βιολογικό καθαρισμό  του αυτοκινήτου σας:

 

 1. Επιλέξτε ένα επώνυμο κατάστημα. Μην διστάσετε να ζητήσετε να δείτε δείγματα της δουλειάς του, ώστε να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα της εργασίας του σας ικανοποιεί.
 2. Πρέπει τα προϊόντα καθαρισμού του καταστήματος να είναι επώνυμα, ποιοτικά και κυρίως φιλικά προς τον άνθρωπο και δερματολογικά ελεγμένα.
 3. Σε καμία των περιπτώσεων μην αφήσετε να "μπει" σκούπα στην οροφή του αυτοκινήτου, ώστε να αποφύγετε ένα πιθανό ξεκόλλημα της ταπετσαρίας οροφής. Οι ειδικοί προτείνουν η σκούπα να μην μπαίνει ούτε στις ταπετσαρίες που επενδύουν τις πόρτες μιας και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει φόβος να ξεκολλήσει η ταπετσαρία.
TIPS
 • CAR WASH and GO | Διαδικασία - Βήματα Βιολογικού Καθαρισμού

Ο βιολογικός καθαρισμός, αν επιτελεστεί από επαγγελματίες του χώρου, είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, η οποία εξαρτάται από τον τύπο του αυτοκινήτου, αλλά και τον τύπο του εσωτερικού (ύφασμα ή δέρμα). Στην περίπτωση του υφάσματος, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, συγκριτικά με το δέρμα. Για το υφασμάτινο σαλόνι απαιτούνται περίπου 2 με 4 ώρες (περίπου), για το καθάρισμα. Το κάθε όχημα είναι διαφορετικό με διαφορετικές ανάγκες για βιολογικό καθαρισμό. Θα πρέπει να υπάρχει άνεση χρόνου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται από εμάς είναι βιοδασπώμενα, φιλικά στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, αντιαλλεργικά, ειδικά για μύκητες/ακάρεα με κορυφαία αποτελέσματα σε δύσκολους λεκέδες όπως γάλα, αίμα, εμετός, ατυχήματα σκύλων, σημάδια από άλατα (ιδρώτα ή θάλασσας) και πολλούς άλλους.

 • ΒΗΜΑ 1ο:

Καθαρίζουμε το αυτοκίνητο εσωτερικά με αέρα και σκούπα πάρα πολύ καλά. Στην συνέχεια το πλένουμε εξωτερικά καθώς επίσης και γύρω από τις πόρτες και τους μαρσπιέδες - κολώνες με πιεστικό μηχάνημα για να καθαρίσουν αυτά τα σημεία από λάσπες και λάδια που μαζεύονται.

 

 • ΒΗΜΑ 2ο:

Στο επαγγελματικό ινστράξιον μηχάνημα (ειδικό πλυστικό μηχάνημα για καθαρισμό της ταπετσαρίας και αναρρόφησης υγρών) ρίχνουμε ειδικό υγρό με το οποίο επιτυγχάνεται ο καθαρισμός.

 

 • ΒΗΜΑ 3ο:

Σε αυτό το βήμα του καθαρισμού βρίσκεται ένα πολύ μεγάλο μυστικό! Ξεκινάμε από τον ουρανό. Από την ταπετσαρία της οροφής του αυτοκινήτου. Σε καμία των περιπτώσεων δεν χρησιμοποιούμε το μηχάνημα ινστράξιον, μιας και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος λόγω της δύναμης αναρρόφησης να ξεκολλήσει ο ουρανός και να κρεμάσει. Οπότε ο καθαρισμός θα επιτελεστεί μόνο με μαλακό πανί και καλό τρίψιμο στο χέρι.

 

 • ΒΗΜΑ 4ο:

Οι πλαϊνές ταπετσαρίες ψεκάζονται και αυτές και στην συνέχεια τρίβονται.

 

 • ΒΗΜΑ 5ο:

Στην συνέχεια είναι η σειρά του ταμπλό αυτοκινήτου. Αεραγωγοί, τιμόνι, λεβιές, χειριστήρια και όλη η επιφάνεια του ταμπλό, στα οποία ρίχνουμε το ειδικό υγρό καθαρισμού ψεκάζοντας και στην  συνέχεια σχολαστικός καθαρισμός με πινέλο.

 

 • ΒΗΜΑ 6ο:

Τα καθίσματα ψεκάζονται και αυτά με την σειρά τους με το υγρό καθαρισμού, τρίβονται με ειδικό βουρτσάκι και στην συνέχεια με το μηχάνημα απορροφούνται τα πάντα τα οποία καταλήγουν σε ειδικό δοχείο.

 

 • ΒΗΜΑ 7ο:

Τίποτα δεν μένει στην τύχη, μιας και πλένονται και καθαρίζονται με την ίδια διαδικασία όλες οι επιφάνειες του αυτοκινήτου, το πάτωμα και ο χώρος αποσκευών.

 

 • ΒΗΜΑ 8ο:

Φυσικά τα πατάκια δεν ξεφεύγουν από την καθαριστική μας δεινότητα μιας και πλένονται εις βάθος και αυτά όπως και τα προσκέφαλα.

 

 • ΒΗΜΑ 9ο:

Μόλις ολοκληρωθεί ο βιολογικός καθαρισμός, το καλοριφέρ του αυτοκινήτου (σε λειτουργία ο κινητήρας) και αερόθερμα μπαίνουν σε λειτουργία με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα με σκοπό να στεγνώσουν πλήρως οι ταπετσαρίες.

Τι γίνεται σε περίπτωση που έχουμε δερμάτινο σαλόνι;

Στην περίπτωση που έχουμε δερμάτινο σαλόνι, τότε η διαδικασία του καθαρισμού διαφοροποιείται.

Καταρχήν, ένα δερμάτινο σαλόνι απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο να καθαριστεί. Χρησιμοποιείται ειδικό σφουγγάρι και σαφέστατα ειδικό καθαριστικό υγρό, το οποίο με την χημική του σύσταση δεν θα βλάψει το δέρμα.

Το τρίψιμο και το σκούπισμα γίνεται απαλά και με ιδιαίτερη προσοχή. Αφού στεγνώσει, τότε στο σαλόνι πραγματοποιείται κέρωμα, το οποίο "θρέφει" το δέρμα με αποτέλεσμα την αύξηση της γυαλάδας, της ενυδάτωσης και  φυσικά, της διάρκειας ζωής του.

Οι ειδικοί προτείνουν ένα δερμάτινο σαλόνι να συντηρείται συχνά. Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να γίνει εν μέρει και από τον ιδιοκτήτη με ειδικό κερί για δέρματα κάθε 15-20 ημέρες (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες), μιας και έτσι μειώνεται σε μεγάλο βαθμό το ανεπιθύμητο σπάσιμο του δέρματος.

Για κόστος εργασίας βιολογικού καθαρισμού στο δικό σας αυτοκίνητο θα πρέπει να μας επισκεφτείτε ώστε να δούμε το αυτοκίνητο και να σας δώσουμε άμεσα μια οικονομική προσφορά.

Δεν παρέχουμε τιμές μέσω τηλεφώνου ή μέσω email.

CAR WASH and GO - Γ. ΦΟΥΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

 

ΔΗΜ. ΓΟΥΝΑΡΗ 139 & ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ

166-74 ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ

 

ΤΗΛ. (+30) 210 9610860

EMAIL: info@carwash-andgo.gr

ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

COPYRIGHT © 2021 CAR WASH AND GO ® ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  ΓΛΥΦΑΔΑ  |  ALL RIGHTS RESERVED  |  ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

COPYRIGHT © 2021 CAR WASH AND GO ® ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑ

ΑLL RIGHTS RESERVED |  ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

MENU

a

COPYRIGHT © 2021 CAR WASH AND GO ®

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑ