ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Ο βιολογικός καθαρισμός, αν επιτελεστεί από επαγγελματίες του χώρου, είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, η οποία εξαρτάται από τον τύπο του αυτοκινήτου, αλλά και τον τύπο του εσωτερικού (ύφασμα ή δέρμα). Στην περίπτωση του υφάσματος, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, συγκριτικά με το δέρμα. Για το υφασμάτινο σαλόνι απαιτούνται 2-4 ώρες, για το καθάρισμα.

Ολοι πάνω-κάτω ξέρουμε ότι, απλά, η υφασμάτινη ταπετσαρία του αυτοκινήτου μας, περιέχει ορισμένα μικρόβια . Βέβαια, κανείς δε ξέρει τι ακριβώς συντελείτε εντός της ταπετσαρίας και πόσα μικρόβια κάνουν "πάρτυ" εκεί.

Σε όλα αυτά αρκεί να προσθέσουμε  το καυσαέριο και την σκόνη για να κατανοήσουμε έστω και κατά προσέγγιση τι αναπνέουμε καθημερινά όταν εισερχόμαστε στο αυτοκίνητό μας, στις τόσες ώρες που περνάμε εκεί μέσα. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, στα αστικά κέντρα, ο μέσος ημερήσιος χρόνος παραμονής ενός οδηγού εντός του αυτοκινήτου ανέρχεται στις 2,5 ώρες. Κάτι που σημαίνει ότι, ετησίως 38 εικοσιτετράωρα τα περνάμε μέσα στο αυτοκίνητο. Νούμερο που σαφώς είναι πολύ μεγαλύτερο για όσους το αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς (οδηγοί παντός φορτηγών και λεωφορείων, ταξί, πωλητές, κλπ).

 

Αν τα μάτια σας είχαν τόσο δυνατή όραση, όσο έχει ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο και μπορούσατε να δείτε τί μικρόβια "κυκλοφορούν" μέσα στο αυτοκίνητό σας, το πιο πιθανό θα ήταν να μην ανοίγατε καν την πόρτα του για να μπείτε μέσα. Ακόμη περισσότερο, δεν υπάρχει περίπτωση να καθόσασταν κιόλας μέσα σε αυτό για να περάσετε αρκετές ώρες της ημέρας σας.

Πριν καθαρίσετε "βιολογικά" το αυτοκινητό σας:

 

  1. Επιλέξτε ένα επώνυμο κατάστημα. Μην διστάσετε να ζητήσετε δείγματα της δουλειάς του, ωστε να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα της εργασίας του σας ικανοποιεί.
  2. Πρέπει τα προϊόντα καθαρισμού του καταστήματος να είναι επώνυμα, ποιοτικά και κυρίως φιλικά προς τον άνθρωπο και δερματολογικά ελεγμένα.
  3. Σε καμία των περιπτώσεων μην αφήσετε να μπεί σκούπα στην οροφή ττου αυτοκινήτου, ώστε να αποφύγετε ένα πιθανό ξεκόλλημα της ταπετσαρίας οροφής. Οι ειδικοί προτείνουν η σκούπα να μην μπαίνει ούτε στις ταπετσαρίες που επενδύουν τις πόρτες μιας και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει φόβος να ξεκολλήσει η ταπετσαρία.

Tips

Απομακρύνετε τα επιβλαβή μικρόβια άμεσα!

Μπορείτε λοιπόν να αναλογιστείτε γιατί επιβάλλεται να πραγματοποιείται ανα τακτά χρονικά διαστήματα ένα πολύ καλός καθαρισμός στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Και όταν λέμε καθαρισμός, δεν εννοούμε το κλασσικό "μέσα-έξω" πλύσιμο, με το οποίο απλώς αφαιρούμε τα σκουπίδια και σκουπίζουμε - ξεσκονίζουμε όσο μπορούμε. Κατ' αυτόν τον τρόπο, τα μικρόβια και όλοι οι αλλεργιογόνοι ιοί (π.χ. τα ακάρεα) παραμένουν εντός του αυτοκινήτου και κάνουν την επιβλαβή δουλειά τους.

Για να απομακρυνθούν όλα αυτά τα μικρόβια, ένας μόνο είναι ο τρόπος. Ο Βιολογικός Καθαρισμός! Με την έννοια του βιολογικού καθαρισμού ορίζεται ο καθαρισμός εκείνος που επιτυγχάνεται με ειδικά μηχανήματα ψεκασμού - τριβής και ταυτόχρονης αναρρόφησης υγρών-στερεών (extractor). Παράλληλα συνδυάζεται το τρίψιμο με ειδική βούρτσα στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου,  στα καθίσματα, στις πλαϊνές ταπετσαρίες, τις μοκέτες, τα πατάκια αλλά και στον χώρο αποσκευών. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνονται επαρκώς τα μικρόβια, οι βρομιές, η σκόνη, τα ακάρεα, τα καυσαέρια, οι τρίχες των σκύλων κ.α.

Βήμα 1ο

Στο επαγγελματικό μηχάνημα της Karcher ρίχνεται το ειδικό υγρό (της Porzelack στην συγκεκριμένη περίπτωση) με το οποίο επιτυγχάνεται ο καθαρισμός.

 

Βήμα 2ο

Πριν από οτιδήποτε άλλο, το εσωτερικό "ξεσκονίζεται" πάρα πολύ καλά με την βοήθεια αέρα υπό πίεση. Πέρα από την ταπετσαρία, καθαρίζονται και οι αεραγωγοί για να απομακρυνθούν σκόνες και τυχόν βρομιές.

 

Βήμα 3ο

Σε αυτό το στάδιο καθαρισμού βρίσκεται το μεγάλο μυστικό. Σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σκούπα στον ουρανό του αυτοκινήτου μας, μιας και λόγω απορροφητικής δύναμης, υπάρχει δυνατότητα να ξεκολλήσει ο ουρανός και να "κρεμάσει".

Οπότε ο καθαρισμός θα γίνει μόνο με μαλακό πανί και καλό τρίψιμο.

 

Βήμα 4ο

Επίσης, στις πλαϊνές ταπετσαρίες δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σκούπα.

Οι πλαϊνές ταπετσαρίες (στις πόρτες)  ψεκάζονται και στην συνέχεια τρίβονται ενδελεχώς με ειδικό βουρτσάκι και σκουπίζονται με μαλακό πανί.

 

Βήμα 5ο

Παραπονεμένοι δεν μένουν ούτε οι αεραγωγοί, στους οποίους ρίχνεται το ειδικό καθαρισμού και στην συνέχεια καθαρίζονται με ένα πινέλο.

 

Βήμα 6ο

Τα καθίσματα, ψεκάζονται και αυτά με την σειρά τους με ειδικό καθαριστικό (ενεργός αφρός), τρίβονται με το ειδικό βουρτσάκι και στην συνέχεια με την σκούπα απορροφώνται τα πάντα, τα οποία καταλήγουν στο ειδικό δοχείο.

 

Βήμα 7ο

Τίποτα δε μένει στην τύχη, μιας και πλένονται με την ίδια διαδικασία όλες οι επιφάνειες του αυτοκινήτου, το πάτωμα, αλλά και ο χώρος αποσκευών.

 

Βήμα 8ο

Τα πατάκια δεν ξεφεύγουν από την καθαριστική μας μανία, μιας και πλένονται εις βάθος και αυτά.

Βήμα 9ο

Επίσης την ίδια διαδικασία καθαρισμού χρησιμοποιούμε και για τα προσκέφαλα.

 

Βήμα 10ο

Όταν ολοκληρωθεί ο βιολογικός καθαρισμό, μπαίνει σε λειτουργία το καλοριφέρ του αυτοκινήτου με κλειστές πόρτες και παράθυρα, ώστε να στεγνώσουν πλήρως οι ταπετσαρίες και τα καθίσματα του αυτοκινήτου.

Τι γίνεται σε περίπτωση που έχουμε δερμάτινο σαλόνι;

Στην περίπτωση που έχουμε δερμάτινο σαλόνι, τότε η διαδικασία του καθαρισμού διαφοροποιείται.

Καταρχήν, ένα δερμάτινο σαλόνι απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο να καθαριστεί. Χρησιμοποιείται ειδικό σφουγγάρι και σαφέστατα ειδικό καθαριστικό υγρό, το οποίο με την χημική του σύσταση σε θα βλάψει το δέρμα.

Το τρίψιμο και το σκούπισμα γίνεται απαλά και με ιδιαίτερη προσοχή. Αφού στεγνώσει, τότε στο σαλόνι πραγματοποιείται κέρωμα, το οποίο "θρέφει" το δέρμα με αποτέλεσμα την αύξηση της γυαλάδας και της διάρκειας ζωής του.

Οι ειδικοί προτείνουν ένα δερμάτινο σαλόνι να συντηρείται (η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να γίνει και από τον ιδιοκτήτη) κάθε 15 ημέρες (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες), μιας και έτσι μειώνεται σε μεγάλο βαθμό το ανεπιθύμητο σπάσιμο του δέρματος.

Για κόστος εργασίας βιολογικού καθαρισμού στο δικό σας αυτοκίνητο θα πρέπει να μας επισκεφτείτε ώστε να δούμε το αυτοκίνητο και να σας δώσουμε άμεσα μια οικονομική προσφορά. Δεν παρέχουμε τιμές μέσω τηλεφώνου ή μέσω email.

ΑΡΧΙΚΗ

ΕΤΑΙΡΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

GALLERY

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλυντήριο
Αυτοκινήτων

Βιολογικός
Καθαρισμός

'Έξτρα
Περιποίηση

Κριτικές

COPYRIGHT © 2018 CAR WASH AND GO ® ALL RIGHTS RESERVED | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ